【題目】【2016海南】閱讀下列三篇語言材料，根據語言材料的內容，從每小題所給的 A、B、C 三個選項中選出能回答所提問題或完成所給句子的最佳選項。
I know my brother better than anyone else in the world. Since the moment of his birth, I’ve been part of his life. I had spent seven happy years in the world with the attention of those around me. But when Rohan was born, life changed. All of a sudden, I had to share my toys and there were no more bedtime stories or my own choice of food.
Finally, I hated this small boy. The poor baby had no idea what had made me so unhappy. Maybe he found me strange, the only person in this house who did not like him. Whatever the reason was, he loved following me around. However, I seldom talked to him and always asked him to leave me alone.
Then all that changed. I hardly remember everything of that day six years ago, but I do remember that I was feeling very angry. Then I found myself in my brother’s room. I couldn’t help reaching my hand through the bars(欄桿)of his bed. At once, he reached his small hand and softly touched mine. And that was all I needed. Through all the unhappiness of the day, that one moment changed everything. How could I hate someone who made me feel so important? For the first time, I saw my brother through the eyes of a sister. Suddenly I realized love from my family was always with me.
To this day, I can’t imagine life without my brother. It is unbelievable(難以置信的)how much I have learned about life from a seven-year-old boy. Above all, Rohan has taught me that one should not care only for himself.
【1】The sister was ________ years old when her brother was born.
A. six? ????????? ????? ? B. seven?? ??????? ?? C. eight
【2】The sister used to be the only person in the house who ________.
A. didn’t like the baby
B. followed the baby around
C. often talked to the baby
【3】The underlined phrase “that one moment” refers to the time ________.
A.when there were no more bedtime stories for the sister
B.when the sister found herself in her brother’s room
C.when Rohan softly touched his sister’s hand
【4】Which of the following is TRUE?
A.The sister doesn’t know her brother very well.
B.The sister lives with love from her family all the time.
C.The sister remembers everything of that day six years ago.
【5】From this story we learn that it’s important to ________.
A. care for others ????? B. share with others ???? C. help others
【1】B細節理解題。根據I had spent seven happy years in the world with the attention of those around me. But when Rohan was born, life changed. 可知，作者比弟弟大七歲，故選B。
【2】A細節理解題。根據the only person in this house who did not like him.可知，作者是在這家唯一一個不喜歡這個小男孩的人，故選A。
【3】C詞義猜測題。根據he reached his small hand and softly touched mine.可知，指Rohan 柔暖的小手觸到了作者的手時，從那時起一切都改變了，故選C。
【4】B細節理解題。根據Suddenly I realized love from my family was always with me. 可知，作者一直有家人的關愛，故選B。
【5】A細節理解題。根據Rohan has taught me that one should not care only for himself.可知，從這里可知人們應該互相關心，故選A。